Terug naar zonnepanelen

Hoe herken je een goed merk zonnepanelen?

De grootste zonnepanelen fabrikanten ter wereld zijn in de meeste gevallen geen bekende consumentenmerken. Dat maakt het lastig om als consument vast te stellen of een zonnepaneel een goed product is en of het om een solide fabrikant gaat. Naast onze ervaring in de particuliere markt hebben wij veel ervaring opgedaan in de groothandel van solar producten. Daardoor kennen wij van veel leveranciers de reputatie goed. Dat helpt ons bij het beoordelen en selecteren van de zonnepanelen die wij inzetten bij onze projecten.

Om een idee te krijgen van een fabrikant is ook de Tier-1 lijst een indicatie. De Tier-1 lijst is een kwalificering van Bloomberg New Energy Finance. Het zegt iets over hoe (financieel) solide een fabrikant is. De fabrikant wordt hiervoor onder andere beoordeeld op hoe lang de leverancier al bestaat, hoeveel een bedrijf besteed aan research & development en hoe de productie is georganiseerd.

Het blijft echter een indicatie. De solar branche is een mondiale industry met toepassingen van grote zonnevelden tot aan zonnepanelen voor de particuliere markt. De lijst zegt iets over de fabrikant in het algemeen. Echter een iets kleinere fabrikant met een hoogwaardig assortiment voor het particuliere marktsegment zal niet altijd in deze lijst te staan. Daarom kijkt Krachtdak breder dan deze lijst. Onze kracht is dat we de markt scherp volgen en snel inspelen om vernieuwingen bij fabrikanten.

Omdat kwaliteit de basis is …

Contact Krachtdak